keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Block:n uusi elämä

Päätin koittaa piristää työpaikan Block-valaisinta hieman ja kävin etsimässä siihen värillistä LED-lamppua. Olin netissä jo bongannut etukäteen lampun jonka väriä pystyi vaihtamaan kaukosäätimellä, mutta siitä selvisikin sitten kauppareissulla, että sitä sai vain E27-kannalla. Ja tuossa Blockissa se kanta pitää olla sellainen kynttilälampun kanta eli E14.

Löysin sitten neljä eriväristä LED-lamppua E14-kannalla Clas Ohlsonilta, värit oli vihreä, sininen, keltainen ja punainen. Vihreä vaikutti jo paketissaan niin hailakalta, että jätin sen kaupan hyllylle. Muut värit otin sitten testiin, että mikä niistä olis paras - vai onko mikään toimiva vaihtoehto.

Ajattelin etukäteen että punaisesta varmasti tulee mahtava ja testasinkin sen ensin - mutta siinä jotenkin valoteho ei oikein riittänyt jo se jäi suhteellisen laimeaksi. Keltainen oli jo hieman parempi yritys mutta testin voittajaksi selviytyi ehdottomasti sininen. En tiedä johtuuko se siitä, että itse tykkään sinisestä väristä,  mutta tuo oikeasti näyttää nyt hyvältä tuo valaisin. Tulee hieman enemmän mulle sopivaa fiilistä siitä  kuin aiemmin.

Valaisuteholtaan noi värilliset ledit ei kyllä päätä huimaa - mutta näyttää ihan riittävältä sisustusmielessä. Valaistusta tilaan sillä ei kyllä saa tehtyä minkäänmoista. Mutta hinta ei ollut kallis, lamput maksoi 3,95e/kpl. Mutta punainen lamppu jäi kyllä nyt vähän turhaksi ostokseksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti