tiistai 13. maaliskuuta 2012

Ai ei oo käteistä - no anna kortti.

Jokainen muistaa tilanteen kun kaverille on lainannut sen 20e ja sitä ei meinaa saada sitten millään takaisin, kun ei ole "koskaan käteistä". No nyt sitä käteistä ei enää tarvita - sillä luottokorttikin kelpaa! Ruotsalaiset ovat nimittäin keksineet tähän ratkaisun. Ja sen nimi on iZettle!

Valitettavasti iZettle vaatii toimiakseen joko iPhonen tai iPadin - mutta rahoissaan olevat kaverithan sitä yleensä lainailee toisille, joten kyllä niiltä toi iLuuri varmasti löytyy.

iZettlen idea on siis yksinkertaisuudessan tämä: ilmaisen ohjelmiston ja iPhonen/iPadin perään laitettava sirukortinlukijan avulla voit ottaa keneltä tahansa luottokortin omaavalta henkilöltä maksun joka siirretään sitten iZettlen kautta sinun tilillesi. Palvelussa ei ole kuukausimaksuja, eli jos et sitä käytä ei se myöskään maksa sinulle. Palvelua markkinoidaan myös yrityksillekin, mutta provisiot tässä on yrittäjää ajatellen himppasen kovat - tavalliselle kuluttajalle ne ovat suhteellisen mitättömät.

Jokaisesta tehdystä rahasiirrosta iZettle ottaa itselleen provision joka on 0,15e/tapahtuma ja lisäksi 2,75% summan määrästä. Suolainen provisio, mutta ei se nyt paljolta tunnu jos 10e velan saa samantien kuitattua itselleen ja siitä menee kuluja n.30senttiä.

Itse tutustuin tähän välittömästi kaverin vinkkaamana ja sainkin jos postissa oman iZettle sirukorttilukijan. En ole vielä ehtinyt kokeilemaan miten se rahansiirto käytännössä oikeasti toimii. Mutta laite näyttäisi ainakin toimivan, kun sen laitoin puhelimeen kiinni niin heti käynnistyi ohjelma ja tunnisti jopa oman korttini heti Visaksi. Myös Visa Electron näyttäisi toimivan.

Mutta sen verran vinkkinä kaikille jotka tämän aikovat hankkia - lue ohjeet tarkkaan! Sillä laitteella ei saa ihan mitä tahansa rahastaa, eikä esim omalta kortilta saa siirtää rahaa itselleen.

Heräsikö kiinnostus? Mene Apple storeen ja hae iZettle. Tämän jälkeen rekisteröidy ja rekisteröinnin päätteeksi he lähettävät sinulle oman sirukorttilukijan ILMAISEKSI. Näitä tosin on vain 5000kpl jaossa Suomessa - joten toimi heti.

Lisätietoa: www.izettle.com/fi/



Mä sain just oman iZettlen postissa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti