lauantai 10. maaliskuuta 2012

+6C ja karvalakki

Terveisiä Tukholmasta!

Tukholmassa tuo kevät oli kyllä pitkällä, lunta ei ollut enää missään - ainoa joka muistutti talven käyneen sielläkin oli vedessä leijuvat jäälaatat, joita ei kyllä ollut enää paljoa sielläkään. Sää oli enemmänkin syksyinen kuin keväinen, sillä aurinko ei näyttäytynyt kertaakaan. Mukavat plus kuusi astetta siellä kuitenkin oli, mutta vihmainen tuuli kyllä viilensi niin, että pipoa oli pidettävä korvilla.

No mutta, kevät kuitenkin oli rantautunut jo kauppoihin ja selkeästi talvi oli jo mennyttä. Mutta mitäpä tekee Suomen poika Esa. No Esapa lähtee etsimään Tukholmasta itselleen karvahattua. Kyllä karvahattua! Oon tässä talven mittaan himoinnut itselleni sellaista lumberjack-henkistä karvahattua puna-mustalla ruudulla. En oo Helsingistä mokomaa löytänyt joten täytyihän se katsoa josko vaikka Ruotsista sellainen tarttuisi mukaan.

Ei tarvinnut Åhlensia pidemmälle mennä kun johan löytyi karvahattuhylly jossa oli kolme erilaista puna-musta ruudullista lumberjack-hattua. Yksi niistä oli lippismäinen jossa oli vaan pienet korvien päälle tulevat lirpakkeet, ei toiminut kovin hyvin mun päässä. Toinen oli Tommy Hilfigerin tekemä ei sekään innostanut. Mutta kolmannella sitten tärppäs! Barts Fur Deluxen hattu - se se on, se mun päähäni napsahti mukavasti ja näyttikin juuri niin hupaisalta metsurilta kuin halusinkin sen näyttävän. Käänsin hintalapun katsoakseni hinnan ja sepä olikin sitten niistä kaikkein kallein versio. Normaalihinta oli 649SEK (n.77€) mutta näin talven väistyessä tarjouksessa hintaan 199SEK (n.23,50€)! Mieletöntä saan siis haluamani hatun alle puoleen hintaan.

Siirryinkin sitten hymyssä suin kassalle maksamaan hattuani ja ojensin hatun ja 200SEK myyjälle joka sitten työnsikin niistä satasista mulle toisen takaisin. Hetken kummastelin ja mietin että oliko niistä seteleistä toinen sit 200 kruunun seteli. Naamani vääntyikin varmasti kysymysmerkin näköiseksi koska selkeästi hintalapussa luki kyllä 199,- ja omasta mielestä annoin 200,- enkä 300,-. Niinpä ystävällinen naismyyjä selvensi minulle tilannetta ennen kuin ehdin kysyä, että heillä on kaikki aletuotteet nyt puoleen hintaan. Että mitä että?!? Tämäpä oli sitten äärettömän mukava yllätys, eli tuotteelle jäikin hintaa vain 100SEK (n.12e)! Huisia etten sanoisi.

Nyt olenkin sitten karvahatun ylpeä omistaja ja lupaan käyttää sitä ensi talvena heti kun säät tulevat jälleen niin kylmiksi että ei tekis nokkaansa mieli edes näyttää ulkona!








ps. Karva ei oo aitoa turkista vaan tekokarvaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti