keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Appy?

Siis jösses sentään - kävelin töihin ja tänäänhän on alkanut noi yleisurheilun EM-kisat tossa stadikalla. Samalla huomasin että kadunvarsimainoksiin on ilmestynyt mainos jostain Appystä joka näytti nyt vaan sokeripalalta jolla on hikinauha päässä.

Mutta enimmäkseen aloin tavaamaan tota nimeä, Appy. Siis todellako ton ihmeellisen neliömaskotin nimi on Appy??? Pohdin pääni sisällä että miten tuo lausutaan, onko se niinku Appy kuten kirjoitetaan vai Äpi, Äpii, Äppi... en keksinyt itse ratkaisua niin päätin mennä EM-sivuille tutkimaan asiaa. Sivuillahan se sitten kerrottiin heti "Nimeni (lausutaan Äpi) tulee englanninkielisestä sanasta “application”, suomeksi sovellus." Ei nyt ihan heti tullut tämä mielleyhtymä mulle tästä kuvasta ja nimestä kun sen ekan kerran näin. Jotenkin en osannut yhdistää applikaatiota ja yleisurheilua yhteen.

Vähän enemmän kun luin sivustolta niin tajusin että tosiaan kyseessä on siis muutakin kuin maskotti, se on mobiilisovellus joka kertoo tulospalveluja jne. yleisurheilusta kiinnostuneille livenä. Eli ei muuta kuin m.helsinki2012.fi auki ja Äpi pitää sut kartalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti