keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Wasabi ja Thai Lemon Grass -dippi

Päätinpä kokeilla Taffelin uusia dippimakuja Wasabia ja Thai Lemon Grassia tuossa männä viikonloppuna.

Wasabi oli näistä kahdesta ehdoton voittaja, wasabi oli sopivan tulinen heti valmistuksen jälkeen ja toi aika mielenkiintoisen makuyhdistelmän kun sen yhdisti yhdessä Sourcream & Onion -sipsien kanssa. Tavallisen suolalla maustetun original sipsin kanssa se myös toimi. Thai lemon grass puolestaan oli huomattavasti miedomman makuinen - ehkä osittain jäi tämän wasabin varjoon kun wasabissa oli selkeästi potkua. Thai lemon grass sopii varmasti hyvin lisukkeeksi esim kalan kanssa - mutta sipsien kanssa tämä ei ole suosikkejani.

Kummankin dipin "ongelma" oli, että niitä ei pystynyt kyllä ylenpalttisesti syömään. Toisin kuin normaalisti on ollut esim ranch-dipin kanssa, että sen kyllä syö loppuun kerta istumalta, niin näissä jotenkin tuli pieni tökkiminen vastaan hetken syömisen jälkeen. Wasabin maku ei ehkä itsessään ole ihan sellainen, että sitä söisi kuin leipää. Mutta tämä toisaalta ei kyllä ole mitenkään ongelma, koska näin dippiä säästyi myös seuraavalle päivälle.

Seuraavan päivän yllätys olikin sitten se, että wasabi oli tulistunut huomattavasti aikaisemmasta ja mausta oli tullut entistä parempi. Thai lemon grass oli myös saanut hieman enemmän makua itseensä - mutta silti se maku oli hyvin mieto sitruuna. Mutta kuten jo aiemmin totesin, saattoi ongelmana olla se, että wasabin maku oli niin paljon voimakkaampi ettei sen jälkeen oikein muita makuja maistanut :-)

Wasabia voin siis lämpimästi suositella dippikastikkeeksi sipsien kanssa! Mene heti kauppaan ja kokeile viikonloppuna! Thai lemon grass puolestaan sopii sellaisenaan kalan kastikkeeksi - helppoa ja kätevää!



2 kommenttia:

  1. Ota huomioon, ettei kyseisessä wasabi-dipissä ole wasabia... eli piparijuurta. Tuote on feikki: sinappi antaa wasabimaisen maun ja pinaatti antaa vihreän värin. Olet mennyt Taffelin lankaan. Tuotteen sisältö Taffelin sivun mukaan:
    Maltodekstriini, sokeri, suola, muunneltu tärkkelys, sinappi, pinaattijauhe, purjosipuli, happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromi.

    VastaaPoista
  2. Noh - eipä tuo lankaan meno mua haittaa :D Hyvältä se silti maistui! Mut eniten mä syön Ranch-dippiä, lähes pelkästään sitä.

    VastaaPoista