maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lorax

Kävin eilen katsomassa Tampereella leffan Lorax. Animaation jonka on tehnyt samat kaverit jotka tekivät myös Itse Ilkimys animaation. Leffa oli 3D leffa ja valitettavasti dubattu. Muita versioita ei näyttäisi edes olevan tarjolla koko Suomessa, eli dubbauksen on oltava hyvin tehty jotta mä tykkään - muuten tiedossa on suuri pettymys koko elokuvaan.

Helsingissä 3D-leffassa käyneenä olin tottunut aktiivisiin 3D-laseihin, mutta Tampereella Koskikeskuksessa olevassa leffateatterissa olikin käytössä passiiviset 3D-lasit. Tämä olikin itseasiassa ihan mukava yllätys, koska näiden linssien läi näkyi elokuvan värit mielestäni ihan aavistuksen terävämpänä.

Ja mitä itse leffaan tulee, niin tässä elokuvassa oli mukavasti hyödynnetty 3D:tä, elokuvaan jopa tuli hieman lisäarvoa kerrankin tuosta ominaisuudesta. Joskus kun tuntuu että siitä 3D:stä ei oikein saa mitään irti leffoissa, niin tässä siitä sai. Yleensäkin se tuntuu onnistuvan paremmin kun tehdään animaatioita kuin oikeata kuvaa 3D tekniikalla.

Ennakkoon pelkäämäni dubbaus olikin onnistunut ihan hyvin, myös laulukohtauksia myöten. Suomenkielisinä ääninäyttelijöinä toimi mm. Mikko Kivinen, Krista Kosonen ja Jarmo Mäkinen. Alkuperäisessä versiossa tosin olisi ollut mm. Danny DeVito, Betty White ja Taylor Swift - erityisesti tuo Betty Whiten roolisuoritus olisi ollut varmasti mukavaa kuultavaa.

Elokuvana tämä oli oikein viihdyttävä lasten animaatio, jossa oli kyllä aikuisillekin tarjottavaa! Itse jopa hekotin muutamassa kohdassa ehkä vähän liiankin äänekkäästi - joka tarkoittaa sitä, että leffa tosiaan sai mut nauramaan. Voin lämpimästi suositella tätä animaatioiden ystäville ja niille joilla on lapsia huushollissa! Pisteet täytyy kyllä antaa Tampereen leffateatterissa olleille junnuille (sali oli täynnä lapsia) sillä he eivät pitäneet oikeastaan minkäänlaista ylimääräistä meteliä teatterissa - ainoastaan nauru raikasi!

Tähtiä antaisin leffalle 4/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti