maanantai 17. joulukuuta 2012

Blogibreikki

Kuten varmaan blogini seuraajat ovat huomanneet, niin olen nyt vähän harvakseltaan kirjoitellut tänne tekstejä. Syy ei ole siinä, etteikö olisi kirjoitettavaa - oon vaan ollut niin kiireinen ja aika pitkään kipeänä. Ei mitään vakavaa, mutta oli tässä kaikkea noroa ja flunssaa. Ne on vieny vähän voimat kirjoittaa ja tehdä mitään ylimääräistä. Mutta koitan kyllä parantaa tapani!

Nyt joulunpyhät tulee olemaan ainakin breikkiä tässä blogin kirjoittelussa. Aion viettää kunnon joululoman ja sen jälkeen rentoutuneena aloittaa jälleen kirjoittamisen ja blogin päivittämisen.

Aion esimerkiksi kertoa teille käyttökokemuksia uudesta Nokia Lumia 920:sta. Näin entisenä iPhonen käyttäjänä siirryin Nokian talliin niin lupaan kirjoitella siitä vähän juttua teille heti alkuvuodesta 2013.

Mutta toivotankin teille kaikille lukijoille tämän päivityksen myötä Rauhallista Joulua sekä Iloa vuodelle 2013!

-Esa

maanantai 10. joulukuuta 2012

Rock It 3.0 by Origaudio

Seurasin tuossa reilu kuukausi sitten sellaista jenkki realitysarjaa kuin Shark Tank - tätä tuli katsottua sairausvuoteelta lähes koko tuotanto. Sarjastahan on tehty suomiversiokin (Leijonan luola) joka ilmeisesti tuli YLE:n kanavilta aikoinaan, mutta siirtyy nyt Neloselle ensi helmikuussa. Ohjelmassa on viisi sijoittajaa joille yrittäjät käyvät esittelemässä liikeideaansa tai tuotettaan jonka ovat kehittäneet - joko sijoittavat näkevät idean hyvänä ja lähtevät rahoinensa mukaan tai yrittäjä joutuu poistumaan tyhjin taskuin takaisin kotiin.

No tässä ohjelmassa oli esittelyssä kerran firma nimeltä Origaudio ja heiltä tuote Rock-It. Tän tuotteen idea oli tehdä mistä tahansa pinnasta kaiutin. Tuote näytti aivan älyttömän hauskalta ja kätevältä joten mähän sitten innostuin siitä yhtä lailla kuin sijoittajat ohjelmassa. Löysin heidän nettisivut jossa kerrottiin, että tuotteesta on tullut uusi 3.0 versio jossa oli uutuutena mm. ladattava akku (aiempi toimi ilmeisesti paristoilla). Koitin tilata tuotteen - koska siellä mainostettiin ilmaista toimitusta - ja sainkin tilattua tämän jenkeistä. Pari päivää myöhemmin tuli sähköposti, että eivät toimita ilmaiseksi Suomeen vaan toimituskulut on 100$. Noh, sanoin että pitäkää tunkkinne, että en mä noin paljoa maksa toimituskuluja.

Katselin sitten Amazonista ja sieltä löytyikin tuote ihan samaan hintaan sisältäen postikulut. Hintaa tuotteella oli n.35€.

Posti toi tuotteen noin viikon kuluttua tilauksesta ja WAU! Tää on ihan mielettömän hauska tuote! Tällä saa niin tehtyä kesäisestä piknikistä mukavamman tai vaikka risteilyllä saa laitettua musiikkia hyttiin. Ainoa mitä tarvitset on kännykkä/mp3-soitin jossa on musiikkia ja sitten vaikka kaljakeissin, viinipänikän, postikortin, roskakorin tms. Lähes tulkoon vain mielikuvitus on rajana mistä voit laittaa musiikin soimaan! Rock-it yhdistetään siis tavallisella 3,5mm kuulokepiuhalla ja toinen pää laitteesta tökätään mukana tulleen teipin avulla kiinni haluttuun kaiutinpohjaan. Ei muuta kuin play ja bileet voi alkaa.

Musiikin äänenlaatu on tämmöiseksi tuotteeksi yllättävän hyvä - tosin voisi se olla parempikin. Löysin sitten jälkeenpäin netistä toisen tuotteen joka vaikutti vielä vähän jykevämmältä teolta, täytyy miettiä jos vaikka sen hankkisi joskus itselle kanssa. Mutta esim suhteellisen vankasta pahvista tulee aika hyvänkuuloinen kaiutin - riittävän hyvä esim boostaamaan kesäisen piknikin tai rannalla makoilun.

Antaisin tälle tuotteelle pisteitä 4/5.






sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Helga

Kauhea kun on ollut niin kiirettä koko ajan ja lisäksi olin yli viikon verran kipeänä - vatsatauti joka aiemmin jylläsi vei sitten voimat ja vastustuskyvyn niin että heti iski flunssa. Kaikki alkoi kurkkukivulla jonka jälkeen läks ääni - tätä kesti reilun viikon verran kunnes katosi yhtä nopeasti kuin alkoikin.

Mutta tulipa itselleni nyt tilanne vastaan että tarvitsin töissä sulkea yli 300 kirjekuorta ja ne kaikki oli tietenkin nuoltavia kirjekuoria. Noh - siinä hetken mietittyäni sain idean askarrella keittiösienestä, kuulakärkikynästä sekä kuminauhasta apurin. Jaa nimesin sen Helgaksi. Ja kyllä tästä oli vain pelkkää apua ja aikaa Helgan tekemiseen meni minuutti. Dippasin vain vesilasissa sitä ja voitelin sillä kirjekuoren liimapinnat. Helppoa!

Mut kannattaa pitää se suht kuivana sekä käyttää sitä niin että esim alla on talouspaperia kuivaamassa ylimääräistä vettä.