tiistai 31. heinäkuuta 2012

KODIN1 takaisin stadiin!

Jeah! Jonkin aikaa sitä saatiin odottaa, mutta nyt torstaina 2.8. Kodin Ykkönen avataan jälleen takaisin Kaisaniemeen tutulle paikalleen! Tää on ollut kyllä meidän keskustassa ja sen liepeillä asuville tuskaista aikaa, kun aina on pitänyt lähteä jonnekin älyttömän kauas hakemaan tavaroita, jos jotain sisustukseen liittyvää on ollut mielessä. Mutta nyt torstaina se sitten tosiaan helpottuu kun Kaisaniemeen avataan jälleen Anttilan Kodin1 tavaratalo kello 10.00.

Netissä on myös tällä hetkellä kilpailu jossa voi voittaa Kaisaniemeen 200e lahjakortin ja voi kurkistaa liikkeeseen ennakkoon pienen youtube-klipin avulla osoitteessa http://avajaiset.kodin1.com/kodin1_avajaiset/#.UBeynaNYWSo  ja kotiin tupsahti vielä joku -30% etuseteli joka on käytettävissä 2.-3.8.2012 yhteen valitsemaan normaalihintaiseen tuotteeseen.

Liike on noin 4000 neliön kokoinen ja kahdessa kerroksessa. Pitää käydä heti tsekkaamassa torstaina että mitä sieltä tällä kertaa löytyy - netin mukaan valikoima on täydellinen Kodin Ykkösen valikoima eli kaikki tuotteet pitäisi löytyä saman katon alta. Jee.

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Feliway feromoni-haihdutin

Mun kissani Bea sai pennut tuossa keväällä - mutta pentue syntyi ja kasvoi Pinkkitassun kissalassa. Siellä kaikki meni hyvin ja pennut loppujen lopuksi pääsivät uusiin koteihin. Samoin myös Bea ja hänen yksi pentunsa Cher muuttivat mun luokse omaan kotiinsa. Mutta tämäpä ei mennytkään ihan niinkuin mä olin sen suunnitellut, olin tietenkin ajatellut että hehän varmasti sopeutuvat keskenään olemaan oikein hyvin, koska ovat koko ajan olleet yhdessä tuolla kissalan tiloissa. Eipä sopeutuneet - Bea kun tajusi että "uusi kissa" on tullut hänen reviirilleen on siitä ensimmäisestä päivästä lähtien suhina, murina, sylkeminen ja päälle käyminen ollut arkea meidän kotona.

Ostin tuossa sitten pienten vinkkien jälkeen Feliway feromoni-haihduttimen joka asennetaan pistorasiaan ja sen tehtävä on erittää huoneeseen kissoille tuttua feromonihormonia jota kissan naamasta irtoaa myös hänen puskiessaan sillä paikkoja. Eli vähän niinkuin reviirin merkkausta keinotekoisesti. Feliwayn pitäisi auttaa siihen, että kissoilla on turvallinen olo tilassa jossa haihdutinta on käytetty ja vähentää stressiä kissojen välillä. Sen pitäisi auttaa myös tähän uuteen kaveriin (pentuun) sopeutumisessa.

Haihdutin on ollut nyt mulla vajaan viikon käytössä ja pientä eroa kissojen käytöksessä on tapahtunut, nyt ei ehkä ihan NIIN paljoa enää murista ja suhista meidän perheessä - mutta ei se vielä ole loppunut täysin. Katsotaan mitä tulevat viikot tuo tullessaan. Haihdutinta voidaan käyttää samalla nesteellä 4 viikkoa putkeen jonka jälkeen pitää vaihtaa uuteen, katsotaan riittääkö yksi neliviikkonen meille vai vaatiiko vielä toisen ennen kuin meillä on rauha kotona.

Hinnaltaan tuote oli tarjouksessa 29,90e ja lisäpakkaus feromonia oli 19,90e. Edulinen hinta siitä jos kissat lopettavat tämän ansiosta nahistelun ja alkavat tulemaan toimeen keskenään.






keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Tuunattu YSL

Mä tuossa hankin itselleni tälle kesälle aivan mahtavan hienot YvesSaintLaurentin aurinkolasit, mutta jotenkin Lontoossa ollessa tuli fiilis että niistä puuttui jotain. Kävellessäni kerran kotiin töistä tajusin, että niistä puuttuu mageempi linssi! Että niistä tulee varmasti hienommat kun tuunaan niitä vähän ja laitan niihin sinisen peililinssin.

Tilasin linssit viikko sitten ja tänään ne saapui ja aijaijai!!! Kyllä näyttää hienolta - pakko sanoo, että vaikka kuinka kasaria on tuo peililinssi, niin kyllä se vaan nyt näihin sopii! Lasit on ihan törkeen koleet ja niin hienot - ja lisäksi nythän nää lasit on sellaiset että ei varmasti tule toisia samanlaisia vastan Helsingissä, liekö koko maailmassa! Ohessa kuva laseista ilman peilipintaa ja sitten peilipinnan kanssa!

Ilman peilipintaa, originaalilinsseillä

Lasit peilipinnan kanssa

Vähän lähikuvaa peilipinnasta

Ja pakollinen teinipeiliposetus linssin kautta :D

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Postin paketinohjaus

Uskomatonta, mutta totta. Suomen posti on aloittanut uuden palvelun joka kuulostaa niin hyvältä, että epäillä saattaa sen toimivuutta. Nyt nimittäin tänä kesänä Postilla on ollut käytössä paketin uudelleen ohjaus palvelu. Palvelu jonka idea on, että voit itse päättää mistä haluat pakettisi noutaa. Tähän asti tilanne on ollut aina sama, että posteljooni jättää isokokoisesta kirjeestä/paketista sinulle lapun jossa kerrotaan koska pakettisi on noudettavissa omasta postitoimipaikastasi. Nyt tähän siis on tullut muutos, voit itse päättää ja valita netistä että minne haluat tuon isokokoisen lähetyksen saapuvan.

Monilla on varmasti sama tilanne kuin itselläni, että oma posti menee kiinni ennen kuin oma työaika loppuu eikä sinne näin ehdi mitenkään töiden jälkeen hakemaan pakettia. Joten uudelleen ohjauksesta on tällöin hyötyä - sen paketin voi ohjata esimerkiksi johonkin SmartPost automaateista jotka on isojen hypermarkettien yhteydessä ja näin ollen avoinna lähes aina. Itse kokeilin uudelleen ohjausta jo noin kuukausi sitten ja ohjasin kaikki pakettini tulemaan tänne työpaikan viereiseen postiin - niin voin hakea ne samalla kun haen työpostejakin.

Palvelu toimii postinumeroiden 00100–14980 alueella, eli ei ole ihan vielä kyseessä valtakunnallinen juttu. Mutta nähtäväksi toki jää, toimiiko se täälläkään oikeasti. Itselleni ei ole vielä yhtään pakettia saapunut kotiosoitteeseen, että olisin nähnyt ohjautuuko se paketti uudelleen - ja mikä mielenkiintoista, meneekö siihen ohjaukseen kuinka monta arkipäivää? Postin tuntien tämä ei pakosti ole ihan helpoin uudistus heille... minäkin tein postin jakelun keskeytyksen yritykselleni lomani ajaksi ja maksoin tästä palvelusta niin kummasti onnistuivat vuorokaudeksi kadottamaan kaikki postini. Ensimmäinen kommentti oli "Ehkä sinulle ei ole tullut viikon aikana postia" - niin eihän sitä yleensä tulekaan yritykselle viikossa mitään.

Toivotaan että tää toimii, sillä lupaavalta tää ainakin vaikuttaa. Jos haluat itse käydä tekemässä muutoksen pakettiesi kulkureittiin onnistuu se kätevästi netissä osoitteessa http://www.posti.fi/paketit/kotimaanpaketit/paketinohjaus.html

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Angry Birds -tuliaiset ja flunssalauantai

Ihana kummityttöni oli käymässä mummin ja ukin kanssa päivä Tukholmassa risteilyllä ja sain eilen sitten tuliaiset kun äitini kävi kylässä. Kummityttöni oli löytänyt laivalta mulle Angry Birds kuoret mun iPhoneen ja lisäksi vielä karkkisetin johon kuului avaimenperä :-) 

Kylläpä nyt mulla noita kännykänkuoria ainakin riittää! Karkit vetäsin jo heti napaani, kun eilen illalla katselin Simpsoneita ja avaimenperän ajattelin viedä töihin ja laittaa siihen roskakatoksen avaimet kiinni. Kaikki tuli siis tarpeeseen selkeästi.

Essi tuli myös käymään eilen kylässä ja toi mukanaan ihan mielettömän hyvää passion-juustokakkua! Omnomnom! Kyllä maistui - oli sen verran hyvää ja raikasta. Ei ollenkaan sellaista rasvaista niinkuin joskus juustokakut tuppaa olemaan, vaan raikasta ja suhteellisen ilmavaa. Hyvin oli Stockmann onnistunut tässä.

Kävin sitten nopeasti ostamassa itselleni Anttilasta pari uutta kautta Simpsoneita ja lisäksi päätin ostaa pari kautta Family Guy:ta kun sitä on niin kovasti nyt viime aikoina mulle kehuttu niin pakkohan se on koittaa katsoa sitä nyt sitten myös - josko tykkäisin. Mulle on kyllä vannotettu että jos tykkään Simpsoneista niin tulen myös rakastamaan Family Guy:ta. Sitten ei muuta kuin sipsipussi auki ja sänkyyn parantelee tätä flunssaa kera Simpsoneiden. Miten voi oikeesti ihmisellä olla pää täynnä räkää koko ajan? Tuntuu ettei tää flunssa oo parantunut nyt yhtään - nokka vuotaa koko ajan ku Estonian keulavisiiri ja muutenkin pää on tukossa limasta. Onks nyt jotku aivojenvaihtoviikot? Nenäliinoja kulunut ihan hillitön määrä ja nenä aivan ruvella jo... sais ny loppua tää, kestänyt jo viikon.

Sain samalla eilen Tiimarista ostettua magneetit siihen mun Berliinin tuliaiseen ja nyt se koristaa mun jääkaapin ovea - hieno on! Kuumaliimapyssyllä vaan laitoin magneettinapit kiinni ja hieno tuli!






 
 


torstai 19. heinäkuuta 2012

Sebastian Clothingissa ALE!

Naapuriliikkeessä Sebastian Clothingissa on alkanut ihan mun huomaamattani ALE! Ja nyt näin lomalta palattuani mikä onkaan parempi tapa päästä eroon lomanjälkeisestä masennukseta kuin shoppailu?!? En keksi parempaa keinoa - tai no ehkä magnumpullo shampanjaa voi lievittää masennusta, mutta mä päätin lieventää tuskaa shoppailemalla Sebastian Clothingissa.

Mukaan tarttui vaikka ja mitä... kaks t-paitaa ja kaks pikee paitaa! Jee! Ja ihan älyttömän hyvässä alennuksessa vielä. T-paidat oli nyt 15-25e kpl kun normaalisti ovat olleet n.25-35e. Ihan jees, sopii mulle!

Ja pikeepaidat oli 45e/kpl ja normaalisti ne on olleet n.65-70e! Mä ostin yhden Fred Perryn pikeen - ihan sen peruspikeen mustana ja sit ostin Thor Steinarin pikeen. Thorista laitan teille tähän vähän kuvia, koska se on musta ihan törkeän hieno. Selässä hieman enemmän asennetta sisältävä prätkän kuva ja edessä koristaa pääkallo - hieno on! Ei voi muuta sanoa. Täytyykin varmaan laittaa tää päälle jo heti kun seuraavan kerran ulos lähden, nyt vaan on niin kauheen flunssainen olo, että saattaapi käydä niin että menee koko viikonloppu sängynpohjalla mustaherukkamehua juoden.

Mutta nyt kaikki tutut ja tuntemattomat kundit, menkäähän käymään osoitteessa Mansku 31, Sebastian Clothing! Mukaan toki saattaa jäädä teillekin aika paljon ostettavaa - eiköhän pidetä talous pyörimässä! Ja muutenkin, miksi aina mennä johonkin isoon ketjuun ostoksille kun pienistä liikkeistä saat semmoisia vaatteita joita ei ihan joka jantterilla tule vastaan kadulla! Voin vain lämpimästi suositella pistäytymään naapurissa Sebastian Clothingissa!

Ja kun kerta hoodeilla liikut niin poikkeahan täällä Proud Optiikassa tsekkaa mun aurinkolasit - ne on nimittäin nyt niin isossa ALESSA että hirvittää! Oikeesti jopa -70% alennus tän kesän malleista - pakko vaan "päästä eroon" niistä. Tule ja osta. Nyt.




maanantai 16. heinäkuuta 2012

Paluu arkeen

Paluu takaisin reissun päältä on aina sellainen, että jotenkin on samaan aikaan kiva palata kotiin, mutta samalla iskee hirveä loman jälkeinen masennus. Mutta onneksi reissusta jäi sen verran mukavia muistoja, että kyllä niillä jaksaa pitkälle! Lisäksi vielä tänään mulle tulee mun ihana kissani Bea takaisin kotiin ja sen lisäksi vielä pentu nimeltään Cher. Aivan mahtavaa saada uusi perheenjäsen taloon!

Paluumatka Lontoosta sujui lähes kivuttomasti, mitä nyt kerran jouduin ärähtämään metroon mennessäni yhdelle naiselle sekä meinasin polttaa hermoni täysin yhteen avuttomaan kanssa matkustajaan joka ei pyynnöstäni huolimatta ymmärtänyt siirtyä muualle laukuille varatulta paikalta. Kyllä välillä miettii, että miten osa Lontoon metrolla kulkevista ihmisistä ylipäätään selviää edes tavallisessa kotiympäristössä? Vihdoin ja viimein tämä aavistuksen ylipainoinen poika tajusi siirtyä laukkupaikalta pois kun lähes tulkoon työnsin hänet siitä istumaan penkille - siinä sitten huomasin sivusilmällä kun hän kirjoitti kännykällään googleen hakusanoiksi "find girlfriend". Jotenkin tunsin oloni huvittuneeksi.

Uusi ystäväni Swedish Chef matkasi kanssani läpi Heathrown läpivalaisujen ja teimme pieniä ostoksia lentokentällä. Mukaan tarttui kaksi uutta kännykkäkuorta Kermit-sammakko ja Union Jack -kuori. Lisäksi ostin vähän Molton Brownin käsivoidetta ja Cliniquen Happy For Men -tuoksua. Näinpähän myös hienosti brittiläisesti pukeutuneita Lanson shampanjapullojakin, mutta en viitsinyt ostaa kotio happanemaan.

Lentoon lähtöä viivästytti jonkinlainen tekninen vika joka onneksi ei ollut kovinkaan kummoinen vaan saatiin nopeasti korjattua. Lähdimme jo rullaamaan kiitoradalle kunnes käännyimme juuri ennen kiitorataa takaisin kentälle - kapteeni ilmoitti, että oli unohtanut kuitata korjaajan käyneen korjaamassa vian. Joten jouduimme tästä syystä palaamaan ja lähtömme myöhästyi vajaalla tunnilla - mutta onneksi pääsimme lopulta matkaan ja yläilmoissa odotti ihana aurinko! Aurinko, joka ei pahemmin koko loman aikana ollut näyttäytynyt - mutta ainakin voin teille kertoa, että kyllä se vielä tuolla pilvien päällä on, vaikka täällä alhaalla sataakin koko ajan.





lauantai 14. heinäkuuta 2012

Angry birds karkkeja

Fazer toi markkinoille koti Suomessa Angry Birds karkkipussit, mutta täältä Lontoostapa löytyi mun mielestä vielä astetta hienommat Angry Birds karkkirasiat!

Rasioita löytyy viittä erilaista, tosin sisältö tuntui olevan pitkälti sama. En ostanut, kun ei ollut nälkä - napsin vaan kuvia. Täytyy katsoa jos lentokentältä löytyy kyseisiä karkkeja niin varmasti ostan paketin mukaan ja testaan miltä ne maistuu. Suomesta saatavia versioita olen maistanut ja täytyy todeta että niistä possu-pussi on paljon parempi kuin punainen lintu.

Huomenna ois niinku loma sitten ohi, äkkiäpäs tää aika meni. Höh. Rentoutunut kyllä onneksi olen, mutta oishan sitä nyt vielä voinut jatkaa toisenkin viikon. Mutta ei näin yrittäjän pysty viikkoa pidempään liikettä pitämään kiinni.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Casio my new love!

Mulla on ollut ranteessa pitkään jo Casion kello ja viimeiset kaks vuotta olen kuumeisesti koittanut etsiä uutta yhtä kivaa Casiota itselleni. Kerran sellaisen jo löysin Sveitsistä, mutta en raaskinut ostaa - kyseessä oli limited edition joka maksoi lähes 300e. Jälkeenpäin tuo harmitti ihan hirveästi koska kellon etsintä sen kun jatkui vaan. Suomessa en oikein ole löytänyt mitään kauppaa jossa olisi edes jotain vähän erikoisempia värejä tarjolla Casion kelloista, saati nyt yleensäkään mitään mielenkiintoista.

Eilen sitten käydessäni Covent Gardenissa huomasin siellä Casion liikkeen ja heti laukkasin sisään metsästään samaa mallia joka mulla jo oli ranteessa, mutta eri värisenä. Siitä mallista löytyi taas joku musta limited edition ja turkoosi - kumpikaan ei miellyttänyt mua. Katselin sitten ystävällisen myyjän (Keith) avustuksella muita malleja ja huomasin G-Shock Crazy colors malleissa muutamia herkullisen näköisiä versioita.

Glitteri lila oli hieno samoin kiiltävä pinkki... mutta sitten osui silmääni matta valkoinen Casio G-Shock!!! Aivan törkeän hieno. Pyysin saada sovittaa kelloa ja laitoin sen ranteeseen ja kyllä sen vaan heti tiesi että tää se on. Se näytti niin hiton hyvältä ranteessa - ja vielä kun mulla oli päällä valkoinen rotsi niin sehän vaan korosti sen kellon hienoutta.

Mietin muutaman minuutin liikkeessä ja sanoin sitten että "What a hell, I take this one!" Sinne kilahti kassaan 95£ ja minä olin onnellinen uuden kellon omistaja!

Kellon ominaisuuksista hieman, tavallisen kellon lisäksi tästä löytyy ajanotto, tausta valaistu näyttö, ajastin ja herätyskello.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Käsikuvia

Muistan kun yläasteella ollessani luokkatoverini Vesa piirsi käteensä kalan kuvan jonka suuta pystyi aukomaan liikuttamalla peukaloa - musta se oli ihan nerokas idea ja itsekin sen jälkeen joskus piirtelin jonkin eläimen käteeni ja hauskuutin sillä nuorempia.

No mutta Lontoostahan löytyy tähänkin ratkaisu ettei tarvitse enää omata piirrustuslahjoja ollenkaan vaan voi laittaa valmiin siirtokuvan käteen ja sitten hauskuuttaa lapsosia.

Vaihtoehtoja oli useita - täytyypi katsoa jos vielä löydän tuon liikkeen ikkunan ja ostan kummitytölle yhden paketin. Mutta voi olla, etten enää tuota liikettä löydä, koska se tuli vaan vastaan jollain sivukadulla ekana päivänä.

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Serious shopping!

Mikä onkaan paras tapa kuluttaa aikaa sunnuntaina kuin tehdä kunnollinen shoppausretki!

Lähdetiin käymään Westfield Stratfordissa ostoksilla ja ei ihan ehditty edes kiertää koko jättimäistä kauppakeskusta, kun menivät pistämään kauppansa kiinni. Mutta ehdin mä siinä kuitenkin ostamaan kaikkea kivaa itselle ja vähän tuliaisiakin.

Disney Storesta löysin itselleni Muppets showsta tutun ruotsalaisen kokin - oli pakko ostaa.Varsinkin kun oli vielä alennuksessa! Vain 10£!

Superdryn liikkeestä löytyikin sitten yhtä sun toista mielenkiintoista, mutta en jaksanut lähteä sovittelee vaatteita, vaan keskityin kaikkeen muuhun. Mukaan lähti flipflopit, lompakko sekä kännykälle uusi kuori! Jee. Lompakko oli tosi kiva baarilompakko johon mahtuu seteleitä ja muutama kortti sekä henkkarit. Tykkään!

Sitten mä tarvitsin vielä kotishortsit, kun olin unohtanut sellaiset ottaa mukaan Suomesta. Joten Adidaksen liikkeen alennusmyynnistä löytyi puoleen hintaan shortsit - hintaa jäi siis 15£ normaalin 30£ sijaan. Lisäksi alesta löytyi käteen laitettavia "hikinauhoja".

Huh. Sitten tosiaan tuli ostettua tuliaisia, mutta niitä en voi paljastaa :D